MENÜ

Egészség, szépség, gondoskodás...

"Tanuljunk mozogni, mozogva tanulni..."

Napi 2 és fél , 3 liter víz...

Víz nélkül nincs élet! De mennyiért és mit iszunk. Kiszámolta már? Bevizsgáltatta már?

Én egy megoldást kínálok, mely Egészségpénztári hozzájárulással is megvásárolható!

3 év minőségi garanciával és 100% os termékmegelégedettségi garanciával!

Egyesült Államokban szabadalmazott többlépcsõs, aktivált, sajtolt szénszűrõ
• UV-lámpa
• NSF által bizonyított teljesítmény
• Kisméretû, kompakt készülék, a kor elvárásainak megfelelõ tervezés
• Szén/UV-szűrõ, melynek élettartama 5000 liter vagy egy év, amelyik hamarabb következik be
• Intelligens chip a szén/UV-szűrõben
• Az elektromos tekercs szükségtelenné teszi a vezetékes kapcsolatot az UV-lámpa és a készülék között (egyesült államokbeli szabadalom)
• Érzékelõs UV-lámpa elektronikus ballaszttal
• Világító kijelzõ
• A készülék a konyhai pult alatt és fölött egyaránt elhelyezhetõ (1)
• Önműködõ elektronikus modul
• Egyszerű összeszerelés (1)
• A csõ a kívánt méretre igazítható
• Kompakt elterelõ szelep
• Kiemelkedõ termékgarancia
• A készüléket elõszerelt állapotban szállítjuk
• Különleges szabadalmazott termék

 További információkat a sarospataky@mikroweb.hu címre írt kérésére elküldöm. 

 Mit iszunk meg naponta? Tekintse meg a használt és az új vízszűrőt!

 

 

 

C - Vitamin fontossága

 

Dr. Szent-Györgyi Albert a 30-as évektől egy oxidációs folyamat reakciós késését kutatta, amelyből azt a következtetést vonta le, hogy ez valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Észrevette, hogy ez az anyag a mellékvesekéregben és a citrusfélékben egyaránt előfordul, de ahhoz, hogy a kémiai felépítését is megvizsgálhassa, csak nagyon kis mennyiségben sikerült előállítania. Az is ismertté vált, hogy az emberi sejteknek szükségük van erre az anyagra, de csak növények és állatok tudják előállítani. Egyébként az emberen kívül, még egy faj van amelynek a szervezete nem képes a C-vitamin előállítására, ez pedig a tengerimalac.

Szent-Györgyi érdekes körülmények között jött rá arra, hogy a szegedi zöldpaprika sokkal többet tartalmaz ebből az anyagból, mint a citrusféle gyümölcsök. A legendák szerint utálta a paprikát, és amikor egyik este a felesége a vacsora mellé egy darab paprikát is odatett, rutinos, és higgadt férjként, veszekedés, vitatkozás helyett egy óvatlan pillanatban a köpenye zsebébe dugta, elfogyasztotta a vacsoráját, majd lement a laboratóriumába, és mivel sok más zöldség és gyümölcs után, amiket addig sikertelenül kipróbált, veszíteni valója nem lévén elővette a vacsoráról kimenekített paprikát, és munkához látott. Állítólag aznap éjjel a kezében volt a megoldás. Tudta, hogy megtalálta a C-vitamin aranybányáját. A korábbi apró, jelentéktelen mennyiségek után egyszeriben több kilónyit tudott előállítani. A környék zöldségesei nem tudták ekkor még, hogy hová tolja talicskaszám a piacokon megvásárolt paprikát, és, hogy mihez kezd vele.

Felfedezte, hogy gyógyítani lehet vele a skorbutot (tengerimalacokon kísérletezett sikeresen Szent-Györgyi), vagyis a hexuron-sav azonos a C-vitaminnal. Ekkor keresztelte el véglegesen aszkorbin-sav névre, méghozzá a skorbut megelőzésével kapcsolatban.

Szent-Györgyi Albert (archív):
"Pár héttel később másfél kg vitamin volt a kezemben addig csak ezredgramm mennyiségek voltak. Ezt szétosztottam az egész világon, és onnan tudtuk meg, hogy mi a C-vitamin pontos kémiai szerkezete. Ennek a következménye, hogy ma tonnaszámra gyártják, mint az emberi egészségnek az alapvető forrását."

Napjainkban többnyire nem a vitaminhiány megelőzésére használják, sokkal inkább antioxidáns, sejtvédő hatása adja használatának a fontosságát.

Asztali nézet